fbpx
Omgeving

Piemonte

De regio Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, grotendeels omringd door de Alpen. De letterlijke vertaling van Piemonte is ‘aan de voet van de bergen’ . De regio is zelfs voor Italiaanse begrippen groot ; in het noorden van het Lago Maggiore, iets zuidelijker de rijstvelden aan de rivier de Po in de regio Vercelli / Novara. Vervolgens Turijn, de Alpen en skigebieden om dan verder af te zakken richting kust met de provincies Asti, Alessandria en Cuneo.

Het landschap is zeer afwisselend en kent veel cultuurhistorische bezienswaardigheden, natuurparken en natuurgebieden waar je volop kunt wandelen, fietsen, motorrijden of wintersporten.

In de geschiedenisboeken is Piemonte ook bekend vanwege het koningshuis Savoye dat vanuit Turijn meer dan 1000 jaar regeerde over deze regio en vele gebieden daarbuiten.
De stad Turijn, ook wel ‘klein Parijs’ genoemd was de eerste hoofdstad van het koninkrijk Italië. Lang hebben we de stad Turijn alleen gekend van de Fiat fabriek. Echt geliefd is de stad geworden na de Olympische Spelen van 2006. Een stedentrip naar deze betoverende stad staat bij velen tegenwoordig op de wensenlijst.

Map Piemonte - B&B La Luce delle Colline Langhe Italy
Landscape Piemond - B&B La Luce delle Colline Langhe Italy

Maak kennis met de Langhe

Liefhebbers vanuit de hele wereld komen naar deze streek om te genieten van de gastronomische heerlijkheden die de Langhe te bieden heeft.
Met name de witte truffel en de wijnen zijn wereldberoemd.

De ontdekking van de hemel noemde Jamie Oliver deze streek in zijn magazine van juni 2013. Hij deed dit vanwege de zeer rijke en gevarieerde keuken, de geweldige wijnen en het feit dat in deze regio in 1989 de Slow food is ontstaan (Bra). 

Wij zijn het vanzelfsprekend met hem eens. Veel meer nog omdat de regio naast overheerlijk eten en de beste wijnen nog zoveel meer te bieden heeft aan natuur, cultuur en evenementen.

Sinds 2014 is de regio toegevoegd aan de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Met trots presenteert de regio zich sindsdien nog prominenter op het toerisme-toneel. 
Eind 2018 noemde Lonely Planet de regio als een van de 10 bestemmingen die je in 2019 absoluut een bezoek zou moeten brengen.

Al enige tijd wordt de Langhe ook wel het nieuwe Toscane genoemd. Een vergelijking die de regio met trots kan aangaan. De glooiende heuvels, de nog schier slapende dorpjes, de eeuwenoude statige plaatsen met kastelen en torens, het nog authentieke boerenleven en de overheerlijke keuken met zijn koninklijke wijnen maken De Langhe een regio die een bezoek meer dan waard is. 
Je zult zien over een tijdje heeft iedereen het er over.
Waar wacht je nog op…

Serravalle Langhe

Een klein dorpje (325 inwoners) aan de rand van de Alte Langhe (hoog Langhe) en aan de rand van het UNESCO gebied Barolo.
Zo op het oog een rustig dorpje met weinig inwoners en relatief weinig bedrijvigheid. Dat wordt volledig gecompenseerd door de agrarische activiteiten in hazelnoten en druiven.
Direct aan de voor veel toeristen belangrijke verbindingsweg (SP32) van de stad Alba via Murrazzano naar de kust en de toegangspoort via Bossolasco naar Alte Langhe.
Serravalle Langhe is ook onderdeel van de autoroute “strada romantica delle Langhe e Roero” en ligt op de route van veel wandel- en fietsroutes. 

Niet onbelangrijk is ook dat je hier het welbekende en culinair hoogstaande restaurant La Coccinella vindt en dat je wijn kunt proeven, kopen en overheerlijk eten bij Azienda Vinicola Vivalda.

Daarnaast kun je in Serravalle Langhe ook eten in Trattoria Belvedere, BarLume en de dagelijkse boodschappen doen in een kleinschalige supermarkt La Botega delle Langhe.
En toch… een heel rustig dorp waar je in stilte en rust kunt genieten van al het goede dat de streek te bieden heeft.

Door de positie bovenop de heuvels, heb je vanuit elke positie in het dorp een adembenemend uitzicht op de Alpen richting Frankrijk en zie je bij helder weer de Alpen rondom Turijn en meer naar het noorden Zwitserland.
De voor de streek zo belangrijke Monviso steekt als een aureool af tegen de zonsondergang bij de Franse Alpen.
Het UNESCO gebied van Barolo met dorpjes als Monforte d’Alba, Serralunga d’ Alba en La Morra kun je vanaf het terras zien liggen en zijn binnen 7-12km te bereiken.

Logo - B&B La Luce delle Colline Langhe Italy

Anna & Marco van den Bosch
Localita San Bovo 5
12050 Serravalle Delle Langhe Italy
Highlights info row image+39 331 954 9681
Highlights info row image+31 655 795 790
@ lalucedellecolline@gmail.com

Host Marco & Anna - B&B La Luce delle Colline Langhe Italy
nl_NLNederlands